آخرین اطلاعات از قوانین جدید برای دریافت ویزاهای دانشجویی در مالزی

تا اوایل سال (2013)، دانشجویانی که در مالزی به تحصیل اشتغال داشتندیا آنها که قصد ادامه تحصیل در این کشور را داشتند برای دریافت یا تمدید ویزای دانشجویی به طور مستقیم از طریق دانشگاه اقدام می‌کردند و با ارسال مدارک و پرداخت وجه مورد نظر پس از چند هفته ویزای خود را دریافت می‌کردند. پیش از آن نیز متقاضیان تحصیل در مالزی می‌توانستندبا ویزای عادی وارد شده و آن را تبدیل به ویزای دانشجویی کنند. اما مدتی است که قوانین تغییر یافته و سخن از دو نوع ویزای دانشجویی می‌رود. به نظر می‌رسد این تغییرات تعداد زیادی از دانشجویان را با پیچیدگی خاصی روبرو کرده و مشکلاتی بر سر راه آنان قرار داده‌است. از طرفی دانشجویان تازه وارد که اطلاع کافی از قوانین جدید ندارند- خاصه آن که وضعیت ویزای عادی نیز از 3 ماه به 14 روز تغییر یافته- با مشکل جدیدی برای اقامت قانونی روبرو شده‌اند و از سوی دیگر دانشجویان قدیمی‌تر مدت زمان زیادی در انتظار تمدید ویزای خود می‌مانند.

اگر دانشجو باشید یا متقاضی تحصیل در مالزی این روزها نام ویزاهای VDRو EMGSرا بسیار شنیده اید. اما ویزاهایVDRو EMGSچیست و چه تفاوتی با هم دارند؟ مراحل دریافت ویزا چه تغییری کرده و قوانین جدید در این زمینه چیست؟
برای یافتن پاسخ این سوالات به سراغ یکی از قدیمی ترین فعالان در زمینه تحصیل در مالزی رفتیم که بیش از 9 سال سابقه و نمایندگی انحصاری دانشگاه مالایا را در کارنامه کاری خود دارد . آنچه در ادامه می خوانید گفت و گوی توریست با “سید محمدامین میرهاشمی” مدیر موسسه نهضت پیشگام پاسارگاد است که از آخرین تحولات وضعیت ویزاهای دانشجویی و شرایط دریافت آن می‌گوید:

مراحل دریافت ویزا چه تغییری کرده و قوانین جدید در این زمینه چیست؟ ویزای VDRو EMGSچیست و چه تفاوتی با هم دارند؟
آنچه در ماه‌های اخیر در زمینه صدور ویزاهای دانشجویی (برای تمام دانشجویان خارجی مقیم در مالزی) اتفاق افتاده، حضور یک عامل واسطه میان دانشگاه و اداره مهاجرت در زمینه دریافت ویزای دانشجویی است که از آن‌ها با عنوان EMGSو VDRنام برده می‌شود. EMGSمسئول بررسی ویزا برای دانشگاه‌های خصوصی و مراکز زبان است و VDRبرای دانشگاه‌های دولتی به کاربرده می‌شود.
این اقدام به منظور بالابردن سرعت اخذ ویزا انجام گرفته هر چند که در ابتدای امر به دلیل نبود تجربه کافی در این زمینه، مراحل دریافت ویزا با طی زمانی طولانی‌تر روبرو شد.
EMGSیا Education Malaysia Global Servicesیک شرکت خصوصی وابسته به وزارت علوم مالزی است که به عنوان رابط بین دانشگاه‌های خصوصی و موسسات زبان و اداره مهاجرت عمل کرده و خدماتی را ارائه می‌دهد.
دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی از نظر این اداره به دودسته دارای خط سبز و بدون خط سبز تقسیم می‌شوند. گروه‌های دارای خط سبز از اعتبار بیشتری برخوردارند و مراحل صدور ویزا برای دانشجوان این دانشگاه‌ها در مدت زمان کمتری انجام می‌شود. از ین رو ممکن است در مدت زمان دریافت ویزا بین دانشگاه و موسسات مختلف خصوصی تفاوت‌هایی دیده شود.
برای اقدام در زمینه دریافت ویزای EMGS، پس از آن که دانشجو اقدام اولیه را از طریق خود یا شرکت‌های معتبر برای دریافت پذیرش دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر انجام داد و پذیرش (Offer Letter) را دریافت نمود، مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا را همراه با هزینه مربوطه به دانشگاه می‌فرستد تا دانشگاه برای دریافت ویزای EMGSاقدام کند. پس از تائیده اداره مهاجرت دانشجو می‌تواند با در دست داشتن آن برگه به سفارت مالزی در ایران یا کشور مبدا مراجعه کرده و ویزایSocial به مدت یک تا 2 ماه دریافت کند و با این ویزای یک بار ورود وارد کشور مالزی شده و با مراجعه به دانشگاه مربوطه در این مدت زمان این ویزا را تبدیل به ویزای دانشجویی کند.

ویزای VDR

اما دانشگاه‌های دولتی از ارتباط با این شرکت مستثنا بوده و مراحل دریافت ویزای دانشجویی را از طریق دریافت ویزای VDRانجام می‌دهند. ویزایVDR(Visa DenganRujukan)یا Visa with Referenceیعنی ویزابه واسطه مدارکی که از طریق دانشگاه در اختیار اداره مهاجرت قرار می‌گیرد، تائید می‌شود و پس از این تائید، نامه تائیدیه برای دانشجو ارسال می‌شود. دانشجو می‌تواند با در دست داشتن آن برگه به سفارت مالزی در ایران یا کشور مبدا مراجعه کرده و ویزایSocial یک بار ورود به مدت یک تا 2 ماه دریافت کند و با این ویزا وارد مالزی شده و با مراجعه به دانشگاه مربوطه در این مدت زمان این ویزا را تبدیل به ویزای دانشجویی کند. به طور معمول مرحله تائیدیه ویزا بین 1 تا 2 ماه است.

چندتوصیه

اما با توجه به مسایلی که دانشجویان پس از انجام این تغییرات با آن روبرو هستند، میرهاشمی چند توصیه را در این زمینه ضروری می‌داند.
– در زمینه ورود دانشجویان به مالزی اکیدا توصیه می‌شود متقاضیان تحصیل در مالزی حتما با دردست‌داشتن نامه پذیرش دانشجویی از سوی دانشگاه، بدون در دست داشتن تائیدیه از EMGSو یا VDRبه کشور مالزی وارد نشوند چراکه در این صورت ویزای 14 روزه توریستی شامل حال آنان شده و امکان تعویض ویزای توریستی به دانشجویی دیگر وجود ندارد.
– دانشجویانی که مقطع قبلی را در یک دانشگاه مالزی گذراندند، اگر قصد ادامه تحصیل در همان دانشگاه یا دانشگاه دیگری در مالزی را داشته باشند تا زمان رسیدن به موقع نامه تائید ویزای دوم، نیازی به خروج از کشور ندارند مگر آنکه شرایط دیگری وجود داشته باشد.
براساس قانون EMGSچنانچه تغییر دادن دانشگاه به دلایل:
– ترک دانشگاه و انتخاب دانشگاه دیگر
– رفتن به سطح بالاتر یا مقطع بعدی در دانشگاه دیگر
– گذراندن پیش دانشگاهی و رفتن به مقطع بالاتر
صورت گیرد، در صورتی که ویزاتوسط دانشگاه مقصد به موقع آماده شود، نیاز به ترک کشور مبدا نیست ولی اگر ویزا به موفع آماده نشود و دانشگاه امکان گرفتن special passرا نداشته باشد باید به کشور مبدا بازگشت. از این رو به تمامی دانشجویان توصیه می‌شود که پیش از هر گونه اقدام هماهنگی لازم را با بخش ویزای دانشگاه مبدا و مقصد انجام دهند و در صورت امکان چنانچه برای دریافت ویزای جدید، نیاز به باطل کردن ویزای مبدا باشد،دانشجو میتواند تقاضای یک ویزای یک ماهه برای انتقال ویزا بنمایند. (این ویزا به طور معمول از سوی دانشگاه مبدا برای این دسته از دانشجویان صادر می‌شود)
– به دانشجویانی که از ایران برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام می‌کنند توصیه می‌شود که با توجه به چند مرحله‌ای شدن این کار، حتما از طریق افراد مطلع یا دوستان آگاه از آخرین قوانین و مقررات و یا موسسات معتبر و مورد تائید وزارت علوم اقدام کنند تا در صورت بروز هرگونه مشکل امکان پی گیری به طور رسمی وجود داشته باشد.
– یک نکته مهم دیگر در این زمینه این است که برخی افراد فعال در زمینه پذیرش دانشجو در مالزی به منظور بالابردن شانس دریافت پذیرش با اطلاع یا بدون اطلاع متقاضی تحصیل، اقدام به ارائه مدارک غیر واقعی در پرونده دانشجویان می‌نمایند.این اقدام اخیرا مورد توجه وزارت علوم و مهاجرت قرار گرفته و در صورت مشاهده آن از سوی وزارت علوم و اداره مهاجرت این کشور، دانشجوی متقاضی در فهرست سیاه کشور مالزی قرار می‌گیرد. کسانی که در این فهرست سیاه قرار می‌گیرند اجازه ثبت نام در هیچ یک از دانشگاهای این کشور را نخواهند داشت.
– این قوانین در حال حاضر به صورت دائم در حال تغییر هستند از این رو نبایدبه توصیه‌های افراد ناآگاه اعتماد کرد و پیش از هر اقدامی برای صرفه جویی در وقت و هزینه،مشاوره با افراد مطلع پیشنهاد می‌شود.

 

شرایط دریافت ویزای دوماهه مالزی

افراد علاقمندبه تحصیل در مالزی که پذیرش دانشگاهی خود را دریافت کرده‌اند، متقاضیان کار یا افرادی که از طریق طرح “مالزی – خانه دوم” قصد سفر به مالزی و دریافت ویزای بلند مدت دارند باید ابتدا از سفارت مالزی در ایران “ویزای دوماهه” دریافت کنند.
این ویزا سه ماه اعتبار دارد و از زمانی که شخص وارد مالزی می‌شود به مدت دو ماه می‌تواند با استفاده از این ویزا در این کشور اقامت داشته باشد تا ویزای اصلی خود را (ویزای دانشجئیی، کار، اقامت 10 ساله) دریافت کند.
توجه: به خاطر داشته باشید دو هفته پیش از پرواز خود برای دریافت این ویزا اقدام کنید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای دوماهه برای دانشجویان
– اصل و کپی پذیرش دانشگاه (دانشجویان ترم اول) یا اصل نامه اشتغال به تحصیل
– اصل و کپی نامه اداره مهاجرت (Approval)
– اصل و کپی صفحه اول پاسپورت
– کپی بلیط (رفت) یا رزرو بلیط
– یک قطعه عکس 3.4 جدید و رنگی
– گواهی بانکی به نام شخص متقاضی مبنی بر وجود حداقل 8 میلیون تومان در حساب بانکی شخص متقاضی به زبان انگلیسی – نامه باید به روز باشد و از تاریخ صدور آن یک ماه نگذشته باشد
توجه: چنانچه نامه بانکی به نام پدر، مادر یا همسر متقاضی باشد، ارائه ترجمه صفحه اول و دوم شناسنامه به همراه مدارک فوق الزامی است.
– هزینه صدور ویزا برای هر گذرنامه مبلغ 160000 ریال معادل شانزده هزار تومان است که به صورت نقدی دریافت می شود.

مدارک لازم برای دریافت ویزای دوماهه برای افراد شاغل در مالزی
– اصل و کپی نامه دعوت به کار یا نامه اشتغال به کار و کپی اساسنامه یا نامه ثبت شرکت مربوطه
– اصل و کپی نامه اداره مهاجرت (Approval letter)
– اصل و کپی صفحه اول پاسپورت
– کپی بلیط (رفت) یا رزرو هتل
– یک قطعه عکس 3.4 جدید و رنگی

علاقمندان می‌توانند به منظور اقدام برای دریافت ویزای دوماهه مالزی از ساعت 8.30 تا 12 روزهای یکشنبه تا پنجشنبه به سفارت مالزی در ایران به آدرس محمودیه، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان الف، کوچه چنگیزی، پلاک 6 مراجعه نمایند.

 

ویزای همراه دانشجویی

دانشجویانی که در مالزی تحصیل می‌کنند این امکان را دارند که برای همراهان خود ویزای اقامت (ویزای همراه یاDependent Pass ) در این کشور را دریافت کنند. برای دریافت این ویزا باید به نکات زیر توجه داشت:

  • ویزای همراه برای بستگان درجه اول دانشجو (یکی از والدین، همسر و فرزندان) صادر می‌شود.
  • درخواست صدور ویزای همراه تنها از دانشجویانی پذیرفته می‌شود که در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر مشغول به تحصیل باشند.
  • ویزای همراه برای بستگان دانشجویانی که در کالج‌ زبان تحصیل می‌کنند، صادر نمی‌شود.
  • ویزای همراه به افراد اجازه کار کردن در مالزی را نمی‌دهد و چنانچه تمایل به اشتغال داشته باشند باید ویزای خود را تبدیل به ویزای کار کنند.

 توجه توجه: تا از دریافت نامه تاییدیه ویزا (Approval Letter) اطمینان نیافته‌ اید به مالزی سفر نکنید

 مراحل دریافت ویزای همراه

دریافت ویزای همراه به دو صورت امکان پذیر است:

 ویزای همراه – کوتاه مدت   

این ویزا ویژه بستگان درجه اول دانشجوست که تمایل دارند برای مدتی کوتاه حداکثر 2 ماه دانشجو را در مالزی همراهی کنند. در این صورت زمانی که دانشجو پس از اخذ نامه پذیرش و نامه تاییدیه ویزا (Approval Letter)، مدارک خود را جهت دریافت ویزای اجتماعی(Social Pass) به سفارت مالزی در تهران می‌برد، شخص همراه نیز هم‌زمان با دانشجو مدارک خود را به همراه ترجمه صفحه اول و دوم شناسنامه که درواقع گواهی نسبت او با دانشجو است، هم‌چنین یک نامه  درخصوص تقاضای صدور ویزای 2 ماهه به سفارت ارائه می‌کند و حد اکثر در مدت 10 روز ویزای او صادر می‌شود.

ویزای همراه – اقامت طولانی

این ویزا برای همراهان درجه اول دانشجو صادر می‌شود که تمایل دارند در طول دوره تحصیل دانشجو همراه او در مالزی زندگی کنند. این افراد پس از دریافت ویزای سوشیال (ویزای کوتاه مدت) و سفر به مالزی، باید مدارک خود را زمانی که دانشجو نامه پذیرش را از دانشگاه یا کالج مورد نظر دریافت کرده و مدارک خود را برای اخذ نامه تاییدیه ویزا(Approval Letter) به دانشگاه تحویل می‌دهد، همراه او جهت اخذ ویزای وابسته (Dependent Pass)  به دانشگاه ارائه دهند.

 مدارک لازم جهت اخذ ویزای همراه:

  1. اسکن رنگی تمام صفحات پاسپورت همراه دانشجو
  2. اسکن ترجمه سند ازدواج (برای همسر دانشجو) – به تائید سفارت مالزی در ایران  و سفارت ایران در مالزی رسیده باشد
  3. اسکن ترجمه صفحه اول و دوم شناسنامه (صفحه مشخصات والدین، همسر و فرزندان) – به تائید سفارت مالزی و ایران رسیده باشد
  4. اسکن عکس 4*6 پاسپورتی کلیه همراهان با زمینه آبی
WhatsApp call to MUIC
×