با توجه به سئوالات مکرر دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشور مالزی را دارند، این قسمت سئوالات مهم مورد نیاز را با آخرین و دقیق ترین منبع اطلاعاتی آماده و در اختیار شما دانشجویان عزیز قرار می دهد. پرسش و پاسخ های سئوالات متداول در مورد ویزا در مالزی، زندگی و تحصیل در مالزی می تواند برای اطلاعات کلی و اولیه شما را آماده کند.

ویزا
شرایط اخذ ویزای دانشجویان با ویزای توریستی متفاوت است. متقاضیان ویزای دانشجویی بعد از اینکه نامه پذیرش را در کشور مبدا از دانشگاه موردنظر دریافت کردند، باید برای اخذ ویزا از طریق قسمت ویزای مربوط به همان دانشگاه و یا از طریق موسسه اقدام کنند و مدارک خود و همراهان را برای صدور نامه تائیدیه (اپروال) ارائه دهند.
پس از اینکه نامه اپروال از طریق پست ارسال شد، متقاضی با به همراه داشتن نامه اپروال، نامه پذیرش و دیگر مدارک مورد نیاز به سفارت مالزی در تهران مراجعه ‌کرده و تقاضای ویزای سوشیال می‌کند. دانشجو با ویزای سوشیال وارد کشور مالزی می‌شود و بعد از ثبت نام در دانشگاه، پاسپورت خود را به دانشگاه تحویل می‌دهد تا برای او ویزای دانشجویی صادر شود.
معمولا اخذ نامه اپروال از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی مالزی بین 30 تا 50 روز به طول می انجامد و صدور ویزای سوشیال از طرف سفارت مالزی در ایران حدود 10 روز زمان می‌برد.
انجام خدمات تمدید ویزا بستگی به نوع ویزا و محل تحصیل دارد. بسته به این که ویزای تحصیلی یا ویزای زبان است باید از طریق دانشگاه یا موسسه زبان برای تمدید آن اقدام کرد. دراغلب دانشگاه‌ها دفاتری وجود دارد که خدمات تمدید ویزای دانشجویان بین‌المللی را انجام می‌دهد. برای این کار دانشجو حداقل 2 ماه قبل از تاریخ انقضاء ویزای دانشجویی، پاسپورت خود را برای تمدید به دانشگاه تحویل می‌دهد. تمدید ویزا حداکثر 2 ماه به طول می‌انجامد.
بله، به محض اینکه دانشجو نامه پذیرش از دانشگاه را دریافت کرد باید ویزایی که از طرف موسسه زبان برای او گرفته شده را کنسل کند و بعد از آن برای ویزای دانشجویی از طرف دانشگاه اقدام کند.
تنها دانشجویان تمام وقت (Full Time) و Course Work که دوره تحصیلشان بیشتر از 12 ماه باشد می‌توانند همراه داشته باشند. درخواست ویزای افراد خانواده می‌تواند همزمان با درخواست ویزای دانشجویی متقاضی اصلی به سفارت مالزی ارسال شود.
والدین، همسر و فرزندان به عنوان وابستگان تلقی می‌شوند و می‌توانند در طول تحصیل همراه دانشجو باشند.
زندگی
میانگین هزینه زندگی در مالزی برای یک دانشجو حدود 1500 تا 2000 رینگت است که این هزینه شامل هزینه مسکن،خورد و خوراک و حمل ونقل است.
با توجه به تغییر برابری ریال و رینگیت به طور کلی می‌توان گفت هزینه‌های اقلام خوراک در ایران و مالزی تقریبا برابر است.
بهای انواع مواد غذایی هم چون مرغ، گوشت و تخم مرغ و برنج تقریبا برابر و تا حدودی کمتر از ایران است اما قیمت لبنیات در مقایسه با ایران تا حدودی گران‌تر است. میوه‌های محلی را نیز در مقایسه با میوه‌های وارداتی می‌توان بسیار ارزانتر تهیه کرد.
از لحاظ پوشاک نیز باید گفت که با توجه به اینکه اکثر برندهای معروف لباس دنیا در مالزی شعبه دارند می‌توان اقلام مورد نظر را با بهایی پائین‌تر از ایران تهیه کرد. همچنین برگزاری حراج‌های مختلف در طول سال و با مناسبت‌های مختلف امکان خرید مناسب را فراهم می آورد.
تهیه سیم کارت در مالزی بسیار ساده است.سیم کارتهای مالزی مانند ایران 2 نوع هستند یکی از نوع سیم کارتهای اعتباری Prepaid و سیم کارت دائمی Postpaid که می‌توانید در هنگام ورود به فرودگاه و یا از یکی از فروشگاه‌های تلفن همراه یا سوپرمارکت‌ها خریداری کنید. در مالزی شرکت‌هایی هم‌چون Maxis, Celcomو Digiارائه دهنده خدمات ارتباطی تلفنهمراه هستند که تقریبا خدمات یکسانی دارند و در ایران سیستم رومینگ داشته و امکان ارسال و دریافت پیام به ایران را دارند.
باید در نظر داشت که هزینه تماس در مقایسه با ایران بیشتر است و این نوع سیم کارتها بصورت اعتباری شارژ می‌شوند. شایان ذکر است در صورتی که بیش از 3 ماه اعتبار سیم‌کارت شارژ نشود، غیر فعال می‌شود.
هزینه تماس با ایران به طور مستقیم از طریق خط تلفن همراه حدودا دقیقه‌ای 2 رینگت محاسبه می‌شود که به دلیل بالا بودن هزینه پیشنهاد می‌شود برای تماس با ایران از کارتهای تلفن استفاده شود. هرچند برخی از شرکت‌ها امکاناتی برای این ارتباط ارائه می‌دهند.
به محض اینکه استیکر ویزای دانشجویی در پاسپورت زده شود، دانشجو می‌تواند جهت افتتاح حساب در کلیه بانک‌های مالزی اقدام کند. هر چند ممکن است با توجه به برخی قوانین جدید محدودیت‌هایی در این زمینه در برخی بانک‌ها برای ایرانی‌ها وجود داشته باشد. در زمینه دریافت آخرین اطلاعات در این مورد با مشاوران موسسه در تماس باشید.
تحصیل
هزینه تحصیل در مالزی بستگی به دانشگاه، مقطع و رشته انتخابی شما دارد. شما می‌توانید اطلاعات کامل مربوط به رشته‌های ارائه شده در تمام مقاطع و هزینه کل دوره تحصیل در هر دانشگاه را دروب سایت موسسه “نهضت پیشگامان پاسارگاد” در صفحه مربوط به همان دانشگاه یا از طریق مشاوران موسسه دریافت کنید.
بله اکثر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی مالزی خوبگاه‌های دانشجویی برای اسکان دانشجویان ارائه می‌کنند که برخی از خوابگاه‌ها در داخل محوطه خود دانشگاه (کمپسcampus) هستند و بعضی دیگر خارج از محوطه دانشگاه. اما شرایط و تسهیلات خوابگاهی هر دانشگاهی متفاوت است. هزینه اقامت در خوابگاه نیز بستگی به دانشگاه و نوع اتاق انتخابی دانشجو دارد و بین 450 رینگت تا 1000 رینگت است.
برای اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هیچ محدودیت سنی وجود ندارد اما در مقطع کارشناسی شرایط دانشگاه‌ها با یکدیگر متفاوت است. در اکثر دانشگاه‌های خصوصی مالزی داوطلبان تا سن ۳۰ سال برای مقطع کارشناسی پذیرفته می‌‌شوند.
عموما دانشگاه‌های دولتی مالزی دو ترم تحصیلی دارند که ترم اول فوریه و ترم دوم سپتامبر آغاز می‌شود و از آنجایی که اعلام نتایج داوطلبان در دانشگاه‌های دولتی نسبت به دانشگاه‌های خصوصی زمان بیشتری می‌برد، بهتر است حداقل سه ماه و نیم قبل از شروع ترم تحصیلی اقدام شود. اما برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خصوصی دو ماه و نیم قبل از شروع ترم زمان مناسبی است.
برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های مالزی اولین و مهمترین عامل، معدل آخرین مقطع تحصیلی داوطلب است که این عامل در دانشگاه‌های دولتی اهمیت و حساسیت بیشتری دارد و یکی از موارد مهم در دانشگاه‌های دولتی داشتن معدل 15 به بالاست. البته این شرط نسبی است و موارد دیگر مانند داشتن نامه سابقه کاری و رزومه خوب هم در اخذ پذیرش بی تاثیر نیستند و بعضا از تاثیر معدل زیر 15 داوطلب در اخذ پذیرش می‌‌‌‌‌کاهد.
بله، موضوع پروپوزال و شیوه (فرمت) نگارش آن در نتیجه پذیرش شما تاثیرگذار است. در صورتی که دانشگاه پروپوزال شما را قوی و موضوع آن را مناسب نداند و یا موضوع پروپوزال شما با حوزه فعالیت هیچ کدام از اساتید دانشکده مرتبط نباشد، به احتمال زیاد پرونده شما رد خواهد شد.
این سوال برای اغلب داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد مطرح می‌شود و حائز اهمیت است. در بیشتر دانشگاه‌های مالزی مقطع کارشناسی ارشد به سه شیوه “صرفا تحقیقاتی‌” ( By Research/ With Thesis )، “صرفا واحد درسی‌” (Coursework) و یا “ترکیب واحد درسی‌ و تحقیق” (Course & Research) ارایه می‌شود.
در تحصیل به روشResearch دانشجو هیچ واحد درسی‌ را نمی گذراند و در طول دوره تحصیل بر روی یک موضوع تحقیقاتی کار می‌کند که همان تز دانشجو است و در انتها ملزم به دفاع از تز خود است. در صورتی که در روش Coursework دانشجو ملزم است تعداد مشخصی واحد درسی را با حظور در کلاس‌ها بگذراند و در ترم آخر هم چیزی به نام تز ارائه نخواهد داد و تنها یک پروژه نهایی (Final Project) باید ارائه دهد که آن هم نیازی به دفاع کردن ندارد.
در حالت ترکیبی ‌Course & Research دانشجو ملزم به گذراندن تعدادی واحد و هم‌زمان ارایه تز‌ و دفاع از آن است.
باید توجه داشته باشید که که تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به روش Research (صرفا تحقیق) مورد تایید وزارت علوم ایران نیست.
خیر، در بیشتر دانشگاه‌های مالزی این امکان وجود ندارد و بدون ارائه گواهی فارغ التحصیلی و ریز نمرات کامل دوره تحصیل نمی‌توانید در دانشگاه پرونده ایجاد کنید. تنها بعضی از دانشگاه‌های مالزی این امکان را برای دانشجویان خارجی که در یکی دیگر از دانشگاه‌های مالزی مشغول به تحصیل هستند و دانشجوی ترم آخر به حساب می‌آیند، فراهم کرده‌اند که با ارائه نامه از طرف دانشگاه قبلی خود مبنی بر این که اثبات کند این دانشجو در ترم آخر مشغول به تحصیل است، بتوانند برای مقطع بعدی در یک دانشگاه دیگر اقدام کنند.
در این شرایط باید یک نامه معرفی‌نامه از دانشگاه دریافت و به نظام وظیفه ارائه داد تا تائید شود و به جای گواهی تحصیلی، ترجمه و استفاده شود. با توجه به اینکه دراین نامه رشته، مقطع و تاریخ فارغ التحصیلی قید شده است، این نامه می‌تواند به جای مدرک یا گواهی فارغ التحصیلی مورد استفاده قرار گیرد. به جای ریز نمرات نیز می توان یک کارنامه کلی‌ از دانشگاه گرفت که تمام واحد‌های گذرانده شده و معدل کل در آن درج شده باشد وآنرا ترجمه و ارائه کنید.
داوطلبانی که حساب بانکی در مالزی دارند و یا دوست و آشنایی درمالزی دارند می‌توانند برای پرداخت هزینه‌ها (اپلیکیشن فی) از آن‌ها کمک بگیرند اما در هرصورت باید رسید پرداختی اپلیکیشن فی را به موسسه ارائه دهند، اما کسانی که نه حساب بانکی دارند و نه آشنایی می‌توانند همان مبلغ را به موسسه پرداخت کنند و موسسه اپلیکیشن فی آن‌ها را به حساب دانشگاه واریز می‌کند و رسید پرداخت را به داوطلب ارائه می‌دهد.
برای درخواست پذیرش داوطلبان باید تمام مدارک را به صورت اسکن شده به موسسه ارائه کنند و پرینت مدارک از طرف نماینده موسسه به دانشگاه ارائه خواهد شد. لازم به ذکر است دانشجویان باید اصل مدارک را در زمان ثبت نام به دانشگاه تحویل دهند.
خیر شما تنها می‌توانید به تحصیل در یک رشته به طور تمام وقت بپردازید.
بله در صورتی که استعفا نامه از دانشگاه فعلی خود و نامه پذیرش از دانشگاه جدید داشته باشید می‌توانید دانشگاه خود را تغییر دهید.
لزوم داشتن مدرک زبان انگلیسی بستگی به دانشگاه و رشته انتخابی شما دارد، در برخی از دانشگاه‌ها ارائه مدرک زبان در زمان اپلیکیشن الزامی است و برخی دیگر فقط برای پذیرش در یک سری از رشته‌های مشخص مدرک زبان باید ارائه شود. بنابر این برای حصول اطمینان در این خصوص با موسسه مشورت کنید.
برای پذیرش در اکثر رشته‌ها آیلتس ۶و 6.5 یا تافل ۵۵۰پذیرفته شده است. تنها یک سری از رشته‌های خاصی‌ مانند رشته حقوق و زبان انگلیسی آیلتس ۷ یا تافل ۶۰۰مورد قبول است.
بله برای گرفتن پذیرش در موسسات زبان مالزی حداقل سن 17 سال تمام و حداکر تا سن 30 سال است.
  1. ترجمه رسمی ریز نمرات و مدرک آخرین مقطع تحصیلی
  2. کپی تمام صفحات پاسپورت
  3. رزومه
  4. گواهی سابقه کاری در صورت وجود
  5. مدرک زبان IELTS ویا TOFFEL در صورت وجود
  6. یک قطعه عکس پاسپورتی با پشت زمینه آبی
  7. پرو پوزال برای مقطع دکتری و دوره‌های تحقیقی (بای ریسرچ) کارشناسی ارشد
  8. نامه تاییدیه بانکی( حد اقل 80 میلیون ریال)
لازم به ذکر است تمام مدارک با ترجمه رسمی و مهر وزارت خارجه ارائه می شوند.
کار در مالزی
دانشجویان خارجی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور مالزی تنها اجازه کار نیمه وقت، حداکثر 20 ساعت در هفته آن هم در طول تعطیلات بین دو ترم و همچنین تعطیلات رسمی بیشتر از یک هفته را دارند.
لازم به ذکر است بر اساس اطلاعات منابع رسمی دولت مالزی دانشجویان خارجی به هیچ وجه اجازه اشتغال در سمت‌های صندوق داری، ماساژوری ،خوانندگی و آهنگسازی را ندارند.
×